הבדלים בין אינסולינים שונים.

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

08/07/2009 | 16:24 | מאת: דניאלה

ד"ר אלדור היקר, האם יש הבדל באיכות בין הלנטוס לבין הלוימיר? האם הלנטוס גם הוא ארוך טווח? האם יש הבדלים בתופעות היפו?

שלום דניאלה. באופן כללי אין הבדל ממשי בין הלנטוס ללבמיר. קיימים הבדלים עדינים שבפעמים רבות לא באים לידי ביטוי קליני אמיתי ובינהם: 1. יתכן ולבמיר פועל פחות שעות מלנטוס. החברה ממליצה לתת אותו פעם או פעמיים ביום. משך הפעולה בסוף תלוי בחולה ובמינון התרופה. ככל שהמינון גבוה יותר משך הפעולה ארוך יותר. 2. יתכן שיחידה אחת של לבמיר "עדינה" יותר מיחידת לנטוס. מכאן שהוא לפעמים יעיל יותר בחולים הדורשים איזון הדוק של יחידות בודדות. מאידך לנטוס אולי מתאים יותר לחולים הזקוקים למינונים גבוהים יותר. לבי היפו- שניהם גורמים למעט מאד היפו בשל האופי העדין והיציב שלהם. שניהם גורמים למעט השמנה בסוכרת מסוג 2 ( אולי לבמיר מעט פחות) כל ההבדלים הללו בדרך כלל פחות משמעותיים בחיים האמיתיים והתרופות מתנהגות באופן די דומה פעמים רבות.

15/07/2009 | 16:26 | מאת: צחי

אחד ההבדלים שהרבה אנשים מדווחים עליהם זה שלנטוס משפיע במשך 24 שעות ואילו הפעילות של לוימיר קצרה יותר מה שגורם ליותר הזרקות ביום

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול