חישוב להזרקה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/07/2009 | 17:20 | מאת: דניאלה

האם יש צורך לחשב יחידות אינסולין לפני האוכל, ויחידות לתיקון ללא אוכל? האפ אפשר להזריק כמות קבועה של אינסולי מבלי לבדוק את רמת הסוכר ולחשב את היחידות להזרקה?

חולים המזריקים אינסולין לפני ארוחות- במיוחד אינסולין קצר פעולה יכולים לחשב את מינון האינסולין בהסתמך על רמת סוכר הדם לפני האוכל וכמות הפחממות שיצרכו במהלך הארוחה. - זה נקראה בעגת הסוכרת - ספירת פחממות. דבר זה שימושי בדרך כלל יותר בחולי סוכרת מסוג 1 הרגישים יותר לשינויים קטנים במספר הפחממות ויחידות האינסולין במהלך הארוחה. הוא יכול להועיל גם בחולי סוכרת מסוג 2 המתקשים לאזן את סוכר הדם למרות טיפול מלא בזריקות אינסולין סביב הארוחות. לגבי הזרקה לפני ארוחה ללא מדידת סוכר- חולים מאוזנים יכולים במקרים מסוימים לוותר על בדיקת הסוכר והתאמת המינון לפני הארוחות. כל זאת במעקב של רופא סוכרת ואיזון טוב וממושך. לגבי תיקונים ללא אוכל-- צריך להזהר מכך. הזרקת אינסולין קצר פעולה ללא אכילה עלול להביא להיפוגליקמיה ולקושי באיזון. ככלל תמיד עדיף לחשב נכון יותר את מינון האינסולין סביב האוכל מאשר להזריק מאוחר יותר תיקונים על בטן ריקה.

08/07/2009 | 16:21 | מאת: דניאלה

אתה מקסים תודה רבה על התשובה המפורטת. שוב תודה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול