לנטוס וסיכוי לפתח סרטן?! מה עושים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

02/07/2009 | 15:07 | מאת: חולה חדש

ד"ר רועי שלום,קראתי את התגובות של הקוראים וגם את שלך,אבל אני עדיין מפחד,אני מקבל לנטוס מזה חודשיים,ושאלתי היא,אם ישנו אפילו צל של ספק זה לא אומר לכם הרופאים שצריך לעצור לתת את התרופה עד שהתמונה תתברר, קראתי את ההודעה של המועצה הלאומית לסוכרת,ואת המסר המרגיע, אבל מה אם זה נכון???????!, כמו שהיה בעבר עם כמה תרופות כמו ויוקס ואבנדיה ,שהחולים קיבלו מימין ומשמאל,האם אתה כרופא מוכן להתייב שאני יכול להמשיך בטיפול ותקח את האחריות עליך שלא יקרה לי כלום בעוד כמה שנים...? כי רופא המשפחה שלי לא ידע לענות לי. תודה וסליחה אם היית קצת גס בשאלתי

02/07/2009 | 18:17 | מאת: רונן

לפי דעתי החשיבה הזאת יכולה להמשך לדברים אחרים כלומר, המים שאתה שותה -האם חברת המים יכולה להבטיח לך שהם נקיים כמו שהם אומרים? וכו' ההנחיות הינן להמשיך כולנו כבר ראינו מצבים בהם מחקר זה או אחר הראה משהו ולאחר מכן שללו את האפשרות בתור אחד שקצת מנוסה יותר בסוכרת, התרופה הזאת יעילה ומאוד עוזרת.

רפואה לצערנו אינה מטמטיקה או פיסיקה. אנו עוסקים כל היום בהערכת סיכון ובחישוב עלות מול תועלת. כרופאים אנו לוקחים אחריות בקבלת החלטות על התרופות אותן אנו רושמים לחולים כל הזמן. כרגע על סמך המחקרים אין הוכחה לשנות משהו באופי הטיפול בלנטוס ועל כן ההצהרות שיצאו מאיגודי הסוכרת השונים בארץ ובחול. לדעתי זו הגישה שצריך לדבוק בה. יתכן שהנזק שיגרם מהפסקת התרופה גדול הרבה יותר מהנזק האפשרי מלקיחתה. לגבי הדוגמאות ויאוקס ואבנדיה- עד היום אנו מצרים על מה שקרה עם תרופות אלו. חולים רבים שנזקקו לויאוקס לשליטה בכאב כרוני נותרו ללא מענה. חולים אלו היו מעדיפים להמשיך בתרופה למרות הסיכון הקטן הכרוך בשימוש בה, אך הם ללא ספק נפגעו מ"חרדת המחקרים". לגבי אבנדיה המצב חמור יותר כיוון שהתרגיל הסטטיטי שהוביל לפגיעה בשימוש בה לאט לאט מופרך עם כל מחקר חדש שיוצא. מכאן שחולים רבים שהפסיקו את השימוש בתרופה כנראה שעשו זאת ללא סיבה מוצדקת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול