אינסולין לנטוס והגברת הסיכוי לסרטן

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

30/06/2009 | 18:16 | מאת: פנימאי

לשאלה שלך,עברתי סקירה של עוד מאמרים בנושא,הממצאים האחרונים מדאיגים אכן,כמובן לא מצריכים פניקה,צריך לנקוט במשנה הזהירות ולקשול יתרונות מול סיכונים,הסיבה הכי הגיונית לממצאים הנ"ל שהאינסולין GLARGINE או לנטוס בשמו המסחרי נקשר ברמה מאוד גבוהה ל IGF1 מה שיכול להגביר את הסיכון להתפתחות והתרבות תאי סרטן, לגבי שאר האינסולינים צריך לבדוק מה רמת הקישור הנ"ל,כמובן צריך לבדוק היסטוריה משפחתית של חולה הסוכרת ורמת הסיכון אצלו לחלות בסרטן

אני חושב שבתשובתך אינך נאמן לאמת המדעית. אין כל הוכחה שגלרגין גורם לגידולים דרך קישור לIGF1 או בכל דרך אחרת- עבודות מעבדה בתרביות תאים אינן מעידות על התוצאות הקליניות (השונות מאד מהן!). בנוסף אין כל המלצה להתיחס לרמת הקישור לIGF או ל"רמת הסיכון לחלות בסרטן". סרטן לידיעתך אינה מחלה אחת! בכל המלצות האיגודים המקצועיים השונים ההמלצה היא להמשיך בטיפול כמקודם ולא לבצע RISK ASSESMENT. לטובת החולים במקרים כאלה - אני חושב שמעל הכל צריך להשאר נאמנים לאמת המדעית ולא להקלע למערבולת פופוליסטית היוצרת פאניקה מיותרת ולבסוף עלולה לפגוע בחולים! (לצערי ראינו זאת קורה יותר מפעם אחת בשנים האחרונות...)

01/07/2009 | 16:19 | מאת: דליה קגן

כלכליים! לא יתכן שמחקר שעדיין לא הוכיח כלום בוודאות, יגרום לבהלה ועוד בגלל שיש כאלה שיש להם אינטרס לפרסם אותו בכל מקום אני העמרתי וקראתי ובתור משתשמשת לנטוס ותיקה אני חייבת לציין כי אני החלטתי להמשיך את השימוש ללא פחד

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול