בדיקת A1C ובדיקת FRUCTOSAMINE

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

28/06/2009 | 20:36 | מאת: שלמה

בהמשך לשאלתי בשבוע שעבר לענין בדיקת הA1C של בני, יש לי שאלות נוספות. בדיקת הA1C נערכה בתאריך 7.6.06 והתוצאה נתקבלה לאחר שבוע והיתה 11.9. ביום 28.6.09 נערכה בדיקה FRUCTOSAMINE כלומר שבועיים לאחר קבלת התוצאה של הA1C והתוצאה מראה 453 זאת לאחר שבועיים של בדיקות מרובות ואיזון של ערכים בין 150 ל250 גג במקרים מסויימים. השאלה האם התוצאה שיצאה בבדיקת הFRUCTOSAMINE אכן משקפת את השבועיים האחרונים או שעדין נותנת תוצאה של A1C האחרון

פרוקטוזמין משקפת בעיקר את החודש -6 שבועות האחרונים. A1C משקפת את 3 החודשים האחרונים כאשר חלק גדול מהבדיקה משקף את החודש האחרון. מכאן שהפרוקטוזמין אמנם מראה שיפור (בערך 9.5 A1C בהמרה גסה) אך עדיין כולל את חלק מבדיקת הA1C כפי שציינתי קודם לכן, גם פרופיל סוכר של 7 נקודות ביום נותן מדד טוב לA1C ואני באופן אישי מעדיף אותו על פרוקטוזמין. במידה וערכי הסוכר ירדו בצורה משמעותית בימים האחרונים , הA1C כנראה שישתנה גם הוא. אל תשכח שאיזון סוכרת זה לזמן ארוך ואין משמעות להגעה לאיזון הדוק תוך יום או שבוע ( או חודש) (יתכן אפילו שבמקרים מסוימים איזון הדוק מהיר מדי עלול להרע לחולה- להחמיר מחלת עיניים וכד'. ) מכאן שאני ממליץ להמשיך מעקב בבדיקות סוכר באצבע ומעקב תכוף אצל רופא הסוכרת כדי שילווה אותכם בתהליך האיזון.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול