חדשה בעסק {לצערי}

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

27/06/2009 | 23:29 | מאת: רויטל

היי לפני חודש גילו אצלי סכרת {עדין לא ידוע 1 או 2 } והתחלתי טיפול באינסולין לנטוס 12 יחידות. הערכי הסוכר אצלי מאוד גבוהים בין 350 ל 470 ואומלץ ע"י הרופא לעלות את המינון כול יום ב 2 יחידות עד אשר הסוכר ירד ל 90-120. הגעתי כבר ל 30 יחידות והסוכר לא יורד , צה שכן ההזרקות נורא כואבות וצורבות לי. אני מפחדת לעלות את המינון יותר אבל הרופא מתעקש האם זה נורמלי?

שלום רויטל. לגבי סוג הסוכרת- כדאי לברר- לנסות לשלוח נוגדנים וכד'. זה לא ישנה את הטיפול כעת אך אולי בעתיד. בכל מקרה ערכי סוכר גבוהים מאד וחוסר תגובה ללנטוס במינון 30 יח' יכולים להיות בתחילת המחלה. לעתים בשל ערכי סוכר גבוהים הלבלב אינו מתפקד כראוי ושארית התאים המסוגלים לייצר אינסולין מפסיקים לעשות זאת. ניתן לעזור להם עם אינסולין- טיפול זה לפעמים מאפשר התאוששות של תאי הלבלב , לפחות באופן חלקי. (בעגה הרפואית זה נקרא "הרעלת גלוקוז" . בכל מקרה לאינסולין אין מינון. המינון הנכון הוא זה שיוריד לך את הסוכר ובדרך כלל ניתן לעלות במינון באופן הדרגתי עד שמגיעים למספר היחידות המתאים לחולה- גם כמספר זה נראה "גדול". אפשר לנסות לשלב גם זריקות אינסולין קצרות פעולה בארוחות- זה עשוי להועיל. בכל מקרה מעקב הדוק ביותר של רופא סוכרת בשלב זה חיוני בכדי "להכנס לענינים" ולהתחיל את הטיפול במחלה בצורה מיטבית. במקרה של חולים בהם אני מטפל- אני קובע עמם מפגשים בתדירות גבוה- לפעמים כל שבוע- ולפעמים גם בקשר טלפוני במהלך השבוע. לגבי שריפה באזור ההזרקה- כדאי לעבור הדרכה של אחות סוכרת לגבי זה. ניתן לשקול החלפה של המחטים להזרקה- מ0.8 ל0.6, זה לפעמים עוזר. כמו כן כדאי לוודא שטכניקת ההזרקה שלך נכונה. בהצלחה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול