שאלה בנושא אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

25/06/2009 | 16:41 | מאת: יעלה

עד כמה סוג האינסולין משפיע על רמת האיזון של הסוכר ובחלבון ובחלבון A1C? שמעתי שאינסולין ארוך טווח עדיף בנושא הזה על הקצר. האם זה נכון ואיזה סוג הוא המועדף?

לרמת הA1C תורמים גורמים רבים ובהם- רמות הסוכר לאורך היום, מידת התמדת והקפדת החולה על דיאטה וטיפול תרופתי, נטייה שונה לכל חולה לפתח A1C גבוה או נמוך יותר ועד. כמובן שגם סוג ואופי הטיפול משפיעים במידת התאמתם לחולה ובהסתמך על כל הנתונים שהוזכרו לעיל. מכאן שלסוג האינסולין יש כמובן השפעה אך רק בהתאם לחולה מסוים. קיימים חולים בהם אינסולין קצר יוריד את הA1C יותר מאינסולין ארוך פעולה ולהיפך. לא ניתן לייחס תכונת הורדת A1C יעילה יותר לאינסולין אחד על פני השני כיוון שלאינסולין אין מינון קבוע- ניתן פשוט לתת יותר יחידות , ובנוסף סוג אחד לא בהכרח יפעל באותה צורה ב2 חולים שונים.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול