הבדלים בין יחידות לנטוס ולבמיר

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/06/2009 | 13:14 | מאת: יפתח

שלום האם יש הבדל בין "גודל" או "חוזק" יחידות של לנטוס לעומת לבמיר ואם כן, לטיבת מי? ומה זה אומר? תודה

יתכן ויחידת לבמיר "חלשה" יותר מיחידת לנטוס. אבל זה לא אומר דבר. כיוון שאינסולין היא תרופה ללא מינון (ניתן לעלות במספר היחידות עד כמה שצריך) אין משמעות קלינית אמיתית לחוזק יחידות. מה אכפת לחולה עם הוא מזריק X יחידות לבמיר או Y יחידות לנטוס, כל עד והוא מאוזן. קיימים חולים שזקוקים למינון אינסולין מאד נמוך- בהם לפעמים אני משתמש בלבמיר בשל תכונה זו. מאידך בחולים הזקוקים לכמות גדולה מאד של יחידות, לעטים הלנטוס יותר מתאים. אלו דקויות בטיפול ואין להן משמעות אמיתית.

16/06/2009 | 21:05 | מאת: יפתח

תודה על התשובה יש לי עוד שאלה קטנה לגבי מזרקי הלנטוס שהבנתי שמכילים 300 יחידות האם שמזריקים פעם אחת כמות מסויימת של יחידות אזי אפשר לשמור את השאר להזרקה הבאה, לא? זה לא חד פעמי... אם כך הרי שאין חשיבות לחישוב הכלכלי שבאים לבחור ביפול המתאים? תודה מראש

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול