הזרקת אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

19/05/2009 | 07:55 | מאת: נני

האם יש הגבלה בסוג המזון שאני אוכלת במידה ואני מזריקה אינסולין לנטוס?

זו שאלה כללית מדי. אין קשר ישיר בין סוג המזון לסוג האינסולין. בסוכרת מסוג 2 , הזרקת אינסולין (או כל טיפול אחר) צריכה להיות משולבת בדיאטה לירידה במשקל - דיאטה זו יכלה להכיל מזונות שונים ומגוונים בתנאי שהיא בפיקוח דיאטני/רפואי ויעילה בהורדת משקל. לגבי סוכרת מסוג 1- ההגבלות התזונתיות תלויות בסוכר הדם, ועל החולה לדעת מה הוא הולך לאכול ולכמה יחידות אינסולין יזדקק. כאופן כללי תמיד קיימת הגבלה מסוימת בסוג המזון בסוכרת- או בגלל קלוריות , או בגלל ערך גליקמי ומינון אינסולין מתאים.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול