סוגי אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

13/05/2009 | 13:08 | מאת: לינה

שלום, רציתי לדעת מהם סוגי האינסולינים הניתנים כיום לחולי סכרת סוג 1 ומה ההבדלים ביניהם? האם יש הבדל בין הטיפול בסוגים השונים של הסכרת?

בסוכרת מסוג 1 מקבל החולה בדרך כלל אינסולין שמשך פעולתו קצר לזמן הארוחות (בדרך כלל אחד מהאינסולינים החדישים- ליספרו, אספרט או גלוליזין) ואינסולין בזאלי ארוך לתקופת הלילה ולעטים גם ליום (בדרך כלל לנטוס או לבמיר) בסוכרת מסוג 2 אין צורך בדרך כלל בטיפול מלא באינסולין(ז"א זריקות לכל אורך היום) כיוון שלחולים יכולת לייצר אינסולין בכמות מסוימת בעצמם. הטיפול בסוכרת מסוג 2 מתחיל בדרך כלל בתרופות הניתנות דרך הפה ומקלות על הגוף בפינוי הסוכר מהדם או גורמות ללבלב להפריש יותר אינסולין. בהמשך , פעמים רבות מוסיפים אינסולין כתרופה נוספת ולא כתרופה העיקרית. זה הסבר קצר על רגל אחת אך קיימים מאמרים רבים בנושא בעברית, באתר זה או באתרים אחרים ברשת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול