התחלת טיפול אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

12/05/2009 | 08:34 | מאת: בתיה

שלום, לאימי אובחנה סכרת והומלץ לה על תחילת טיפול באינסולין בזלי. מבקשת לקבל מידע על אינסולין זה ודרכי הטיפול. תודה

שלום בתיה. אין תחליף לשיחה עם רופא המשפחה או רופא הסוכרת שיוכל להסביר לך מדוע בחר בטיפול זה בהקשר של מחלתה של אימך. באופן כללי אינסולין בזאלי הוא אינסולין השומר על רמה קבוע ובדרך כלל נמוכה של אינסולין בדם, ללא קפיצות גבוהות מדי. דבר זה מאפשר בעיקר להוריד את הסוכר בצום בצורה יעילה ובטוחה. ניתן להוריד במקרים מסוימים גם את רמת הסוכר לאחר האוכל אך פחות מאשר עם אינסולין מהיר. עם זאת אינסולין בזאלי מהדור החדש הוא תרופה בטוחה הניתנת בדרך כלל פעם או פעמיים ביום (תלוי בתכשיר) בזריקה. החולים אינם סובלים בדרך כלל מהיפוגליקמיה ובדרך כלל עולים במשקל רק מעט. זוהי תרופת קו שני היום במקרים רבים לאחר טיפול במטפורמין.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול