בעית סוכר

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

09/05/2009 | 19:41 | מאת: דליה

אני בת 71 בריאה התרןפה היחידה שאני לוקחת 1כדורסימבקור 10 מג. ב בדיקות האחרונות נמצא אצלי 123 סוכץ האם מספיק דיאטה או שעלי לקחת כדורים?

א. את צריכה לפנות לרופא המשפחה ולהוועץ עימו. ב. באופן כללי באבחון סוכרת- המלצת האיגודים המקצועיים להתחיל מיד בדיאטה, פעילות גופנית וכדור מטפורמין. אני באופן אישי לפעמים נותן צ'אנס גם לדיאטה (5-10% ממשקל הגוף) וספורט (חצי שעה הליכה ביום) בלבד.שוב הדבר תלוי בחולה- בגילו, מצבו, מחלות נוסופות וכד'. לא ניתן להתחמק מדיון בכך עם רופא המשפחה. ככלל 123 זה מספר גבולי לסוכרת והייתי מבצע בדיקות נוסופות (ואולי אף בדיקת המוגלובין A1C)- תלוי בשיקול דעת הרופא המטפל.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול