כדורים וזריקות

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

04/05/2009 | 08:15 | מאת: מנחם

שלום דוקטור. רציתי לדעת מאיזו רמת סוכר לוקחים כדורים? ומאיזו רמת סוכר לוקחים זריקות?והאם זה נכון שיש דעה הרווחת בציבור הרופאים "שכשמתחילים בזריקות אין דרך חזרה?" כלומר מי שמצליח לרדת במשקל ולהתאזן בכמות נמוכה של אינסולין. תודה מראש על התשובה

אין רמת סוכר קבועה ממנה לוקחים כדורים או זריקות. על הרופא המטפל לקבל החלטות אלו בהתאם למצבו הרפואי של החולה, מחלות נוספות, תרופות אחרות שהוא לוקח וגם כמובן רמת הסוכר. בעיקר מתייחסים לממוצע הסוכר בחודשים האחרונים - מדד הנקרא המוגלובין 1C. גם בהחלטה על זריקות מכניסים שיקולים אלו. גם מזריקות וגם מכדורים יש דרך חזרה ומדי פעם ניתן להפסיק טיפולים אלו בחולים שונים. (זה מאד משמח כשזה קורה) שינוי משמעותי באורח החיים הכולל פעילות גופנית ודיאטה יכל להוביל להפסקת טיפול בכדורים וזריקות בחולים עם סוכרת מסוג 2.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול