אינסולין לנטוס

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/05/2009 | 17:27 | מאת: אור-לי

שלום רב דר' !! הנני מזריקה בשעות הערב 15 יחידות אינסולין אינסולטרד ולפני מס' ימים קיבלתי מרשם ללנטוס במקום לאינסולטרד. שאלתי היא כמה יחידות לנטוס אני צריכה להזריק במקום האינסולטרד?? תודה רבה.

התשובה לשאלה זו צריכה להקבע על ידי רופא הסוכרת שלך. זו לא החלטה שמקבלים באינטרנט!. עם זאת המעבר מאינסולטרד ללנטוס בדרך כלל יכל להתבצע ביחס של 1:1 או עם חוששים- ניתן להוריד מעט את מינון הלנטוס וללמד את החולה לעלות בהדרגה במינון (ביחידה או 2 כל 3 ימים) עד שהוא מגיע ליעד מטרה שנקבע. בדרך כלל בחולים שלי אני מתחיל את הלנטוס בערב וקובע יעד מטרה ראשוני של 150 מג'% סוכר בבוקר- כך שהחולה מגיע למינון הנכון לו לאורך זמן, לאט ועם סיכון מינימלי להיפוגליקמיה. בהמשך אני מוריד את יעד המטרה בבוקר לערכים נמוכים יותר- בהתאם לחולה. שוב כל הנאמר כאן לא בא להחליף את ההמלצה והמעקב של רופא הסוכרת - הוא זה שיגדיר לך את המינון הנכון עבורך של הלנטוס ויעקוב אחר שינויים שצריכים להתבצע בו. בהצלחה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול