אינסולין ואלכוהול

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

28/04/2009 | 07:28 | מאת: דני

רציתי לדעת עד כמה שתיית אלכוהול (כאשר אני יוצא לפאבים עם חברים במהלך השבוע) יכולה להזיק לי, חולה סוכרת סוג 1 שמזריק אינסולין לנטוס פעם ביום? או שאין קשר אחד לשני?

אלכוהול מעכב ייצור סוכר בכבד ובכך עלול לגרום להיפוגליקמיה. מאידך משקאות אלכוהולים בדרך כלל מכילים מינונים שונים של סוכר ולכן עלולים לגרום להיפרגליקמיה. מכאן ששתיית אלכוהול והשפעתה על הסוכר תלויה הן במשקה והן בלוגם. הפתרון, למדוד סוכר ולבחון את השפעת המשקה. כמובן שיש לזכור ששתיית אלכוהול עלולה לגרום לפגיעה בשיקול דעת, תאונות דרכים ובפני עצמה עלולה לגרום לקטואצידוזיס (גם בלא סוכרתיים) הסוד הוא מינון נמוך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול