הבדלים בין אינסולינים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

21/04/2009 | 23:29 | מאת: סוזי

רציתי להבין מדוע יש הבדל כזה גדול בין הלנטוס שמוזרק פעם ב 24 שעות לבין הלבמיר שמוזרק פעמיים ביום? מדוע זה כך?

ההבדלים נובעים מתכונות פיזיקליות וכימיות שונות של התכשירים- בינהן תכונות של ספיגה לגוף ופינוי מהגוף/זרם הדם. בנוסף יתכנו גם הבדלים התלויים במינון האינסולין (מינונים גבוהים יותר- משך פעולה ארוך יותר). חשוב להדגיש שבחולים מסוימים ניתן הלבמיר רק פעם ביום (אף כי בהתוייה רשום שניתן לתיתו גם פעמיים ביום). מאידך לפעמים (נדיר) אנו רושמים לחולים מסוימים לנטוס פעמיים ביום- למרות שלא זה המינון המומלץ על ידי החברה.(בכדי לתפור טוב יותר את הטיפול לחולה) עם זאת ובאופן כללי- משך הפעולה של לנטוס ארוך יותר מהלבמיר במנה החד יומית ולכן הוא ניתן רק פעם ביום.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול