מתן בייטה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

17/04/2009 | 08:27 | מאת: רבקה

האם יש הצדקה להפסיק מתן בייטה כאשר ערך של עמילזה בדם הוא 128 מ"ג או שצריך להסתמך על ממצאי דם אחרים תודה רבקה

ככלל דווח על מספר מקרים בודדים בהם בייטה גרמה לדלקת חריפה של הלבלב. מחלה העלולה לסכן חיים ומתאפיינת בין היתר בעליית רמת עמילז בדם. על כן הרופאים נוקטים משנה זהירות במהלך ובמיוחד בתחילת הטיפול בתרופה. עם זאת מקרים אלו בודדים וההחלטה על המשך התרופה אינה כרוכה ברמות עמילז הדם בלבד אלא בשיקול הקליני של רופא הסוכרת העוקב אחריך(בחישוב הסיכון מול התועלת בטיפול). במידה והומלץ לך על ידי הרופא המטפל להפסיק את השימוש בתרופה בשל עלייה חדה ברמות עמילז תחת טיפול זה , ההמלצה נשמעת סבירה. הערך האבסולוטי של העמילז בדם חשוב אך אינו השיקול היחיד.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול