2 שאלות

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

01/09/2012 | 00:30 | מאת: דנה

בת 43 לפני מס חודשים אובחנתי כסוכרתית כרגע מאוזנת a1c 5.5 כדור אחד ביום. האם לסוכרתיים מותר לצום בכיפור ?האם במצבי זה בסדר לעשות פדיקור רפואי ברגלים האם יש סכנה האם צריך פדיקוריסטית מיוחדת

שלום דנה עלייך לשאול שאלות אלו את רופא הסוכרת המטפל בך- הוא מכיר אותך ואת אופי מחלתך בצורה הטובה ביותר. באופן כללי- לחולים בהם טיפלתי , אשר היו מאוזנים כמוך ומטופלים במטפורמין בלבד- אישרתי לצום בהגבלות מסויימות. מאידך קיימים שיקולים נוספים פרט לסוכרת- למשל - לחץ דם המטופל בתרופות וכד'. לגבי פדיקור- עדיף בסוכרתיים פדיקור רפואי בכדי למנוע פציעות ופצעים מיותרים. מומלץ לברר במרפאת הסוכרת שלך לגבי פדיקוריסט/ית המתמחים בטיפול בסוכרתיים. כאמור- עלייך לפנות לרופא הסוכרת שלך ולהוועץ בו באופן ישיר לגבי הצום ביום כיפור.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול