פרה סוכרתית

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

20/08/2012 | 15:58 | מאת: רינה

שלום, רק לאחרונה גיליתי שהhba1c מעט גבוה (נע בין 5.70 ל6.00)כיום עומד על 5.80 ולאחר שינוי אורח חיים די מהותי. בריאה בד"כ, בת 42 ועוסקת בפעילות גופנית.כבר כמה שנים שהגלוקוז גבוה(מעט מעל לנורמה אך לא טרחו לבדוק הלאה) שאלותיי: נטילת אינסולין לטווח קצר כדאית/אפשרית? נוטלת כרומיום פיקלונט. דעתך? בכלל איך לדעתך רצוי שאנהג? תודה רבה מראש!

שלום רינה אין מקום לטיפול באינסולין קצר פעולה או בכרומיום במצבך. הטיפול העיקרי שהוכח במצב זה הוא פעילות גופנית נמרצת כל יום וירידה מתונה במשקל. בנוסף קיימות הוכחות לגבי מספר תכשירים המשמשים כיום לטיפול בסוכרת ובהם- מטפורמין, פיוגליטזון, לנטוס וכד' אך כיום אין המלצה ממשית להתחיל טיפול בהם. במצבים בהם ניכרת התדרדרות לקראת המחלה ברמת הA1C יש מקום לשקול תחילת טיפול במטפורמין. עם זאת - הקפדה על אורחות חיים הוא הטיפול הראשון במצב זה. אני ממליץ לך להוועץ בנושא גם ברופא המשפחה שלך ובמידת הצורך- גם במומחה לסוכרת.

20/08/2012 | 18:10 | מאת: רינה

תודה רבה לתגובתך!!! האם הטיפול במטפורמין יכול להיות לטווח זמן מסויים או שצריך להמשיך בו או בתרופות אחרות לכל החיים? תודה!

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול