תקלה בזריקת אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

11/08/2012 | 22:41 | מאת: ALEX

אני מזריק בבוקר 3 יחידות נובורפיד ו-10 יחידות לבמיר ובערב 3יחידות נובורפיד ו-6 יחידות לבמיר. באחד הערבים , לאחר שהזרקתי את הלבמיר והוצאתי את המזרק מהעור ראיתי שלא לחצתי על הלחצן עד הסוף ובחלונית המראה את מספר היחידות הופיעה הסיפרה 3 , כלומר הזרקתי 3 יחידות לבמיר במקום 6 . הייתי אובד עצות ולא ידעתי מה לעשות ולמעשה לא עשיתי דבר. אני פונה אליכם כדי שתדריכו אותי מה לעשות במקרה כזה. תודה.

שלום אלכס אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי מה לעשות בזמן תקלות בהזרקה וכן לרענן את אופי ההזרקה עם אחות סוכרת. במצבים כפי שתארת- הייתי ממליץ לחולים שלי לעקוב אחר רמות הסוכר לאורך היממה מספר רב של פעמים. הסכנה העיקרית היא עלייה ברמת הסוכר. מכאן שמעקב רב לאורך היום במצבים כאלה יכול למנוע את הבעיה. כמובן שההמלצה שונה בין חולה לחולה ותלויה גם במידת הרגישות שלו לאינסולין ואופי מחלתו. מכאן שאני שוב ממליץ לך לפנות לרופא הסוכרת שלך ולהוועץ בו - ולקבל הנחיות מדויקות לגבי אופי הטיפול במצב זה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול