צריבה באינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

05/08/2012 | 18:17 | מאת: שמואל

ד"ר יקר. מדוע קיימת התופעה של צריבה אפילו לעיתים חדה בעת הזרקת האינסולין אם בבטן אם בזרוע. התופעה קיימת בשני המצבים. תודה מראש.

15/08/2012 | 23:37 | מאת: תמר

גם לי יש בעייה כזו קיבלתי משחה בשם אלוקום וזה עוזר.

שלום תמר אכן במצבים מסויימים- שימוש במשחות מאלחשות או אנטידלקתיות (מדי פעם) עשוי להורידת את תחושת הצריבה. מאידך , עדיף לנסות לברר האם בכל זאת מדובר בדבר טכני שניתן לפתור באופן מהיר ולהמנע מאפשרות לתופעות לוואי מהמשחות השונות.

שלום שמואל צריבה בזמן הזרקת אינסולין יכולה להגרם ממספר סיבות וקיימים חולים הרגישים יותר לזריקות מאחרים. ניתן לנסות להחליף מחט בעט ההזרקה למחט ארוכה (שתחדור עמוק יותר לתת עור), או דקה יותר. ניתן לנסות להחליף מחט בכל זריקה- מחט חדשה בדרך כלל חדה יותר. כמו כן יש לרענן את אופי ההזרקה- מומלץ לעבור על כך שוב עם אחות סוכרת. יש חולים המחממים מעט את האינסולין לפני ההזרקה (לטמפרטורת החדר). ניתן להוועץ ברופא סוכרת ולהחליף את התכשיר הגורם לצריבה לתכשיר אחר בעל פעילות דומה. אני ממליץ לך להוועץ שוב בכל נושאים אלו ברופא הסוכרת שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול