רמת אינסולין בצום

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

13/07/2012 | 09:11 | מאת: א

שלום בבדיקות מלפני מס שבועות נתקבל ערך גלוקוז בצום 96. עקב היסטוריה משפחתית נלקחו היום בדיקות אינסולין והמוגלובין מסוכרר בצום ויצא: גלוקוז: 87 אינסולין:microIU/ml 28.3 (טווח נורמה של המעבדה 6-27) המוג.מסוכרר: 5.4 אני בת 32 ומאד רזה. אודה לך מאד אם תתייחס לשאלותי הבאות: 1. האם התוצאות מצביעות על תנגודת לאינסולין? 2.ראיתי כי לפי הסטנדרט האמריקאי מעל 10 microU/ml בצום נחשב תנגודת. מדוע בארץ הנורמה עד 27? 3. אם כן-האם דורשות טיפול? אציין שאני בשבוע רביעי + 5ימים להריון.(יכול להיות שהריון צעיר מגביר איסולין?) תודה מראש על עזרתך. תודה

שלום א ערכי אינסולין מעט גבוהים בצום וכן A1C בערך התקין הגבוה עלולים להצביע על תנגודת לאינסולין. בנוסף הריון (ובמיוחד הריון מתקדם) עלול לגרום לתנגודת לאינסולין. הריון צעיר- לפעמים דווקא כרוך בירידה בתנגודת לאינסולין (דבר הבא לידי ביטוי בירידה בתצרוכת האינסולין בחולות הנזקקות לתרופה זו). תנגודת לאינסולין היא מצב נפוץ ביותר ורק בחלק מהמקרים היא מובילה לסוכרת. מדובר בעצם בסוג של 'תרום סוכרת' או נטייה לסוכרת. מאידך ערך הסוכר שלך בצום נמוך ותקין. בכדי לפתח סוכרת צריך בדרך כלל גם תנגודת לאינסולין וגם כשל של הלבלב לייצר מספיק אינסולין. אין טיפול מוגדר וחד משמעי היום ברוב מצבי תרום הסוכרת פרט לשינוי משמועתי באורח החיים- פעילות גופנית סדירה והמנעות מהשמנה (או ירידה במשקל במקרה של עודף משקל). ניתן לפעמים לשלב תרופות להורדת התנגודת - במעקב רופא סוכרת. כמו כן יש מקום להמשיך מעקב- כמובן כמתוכנן במהלך ההריון וגם ללא הריון. חשוב ליידע את הגניקולוג שעוקב אחרייך לגבי הסיפור המשפחתי שלך והסיכון הקיים לסוכרת הריונית. חשוב לזכור שקיום תנגודת לאינסולין אינו בהכרח מוביל לסוכרת. הקפדה על אורח חיים 'בריא' עשוייה למנוע ולדחות בצורה משמעותית את הופעת המחלה. אני ממליץ לך לשוב ולהוועץ ברופא שהפנה אותך לבדיקות המעבדה וכן להוועץ בגניקולוג העוקב אחרייך במהלך ההריון.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול