כדורים או זריקות

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

10/07/2012 | 22:57 | מאת: עליזה

שלום,אני חולה בסכרת מסוג 2 והרופאה שלי הציעה לי במקום הכדורים הרבים שאני לוקחת להזריק ויקטוזה עכשיו השאלה שלי אם זה עדיף על כדורים ומה השוני ביניהם?

שלום עליזה ויקטוזה היא תרופה ממשפחת האינקרטינים. היא מעודדת הפרשת אינסולין מהלבלב וכן עשוייה להועיל בירידה במשקל. פעמים רבות הטיפול בה ניתן בשילוב עם תרופות פומיות אחרות - כולל גלוקופג' (מטפורמין). החלטה על נסיון טיפול בויקטוזה היא של רופא הסוכרת ובהתאם לצרכי החולה. הייתרון היחסי של ויקטוזה הוא שהטיפול בה עשוי להוביל לירידה במשקל בנוסף לאיזון הסוכר- ומכאן שבחולים עם סוכרת ועודף משקל ניתן לשלבה בטיפול כבר בשלבים מוקדמים. אני ממליץ לך להוועץ בשנית עם רופאת הסוכרת שלך לגבי ההבדלים בין ויקטוזה לכדורים אותם את נוטלת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול