חישוב כמויות סוכר מול זריקות

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

08/07/2012 | 23:04 | מאת: עודד

אני סוכרתי מסוג 1 עם לנטוס ואפידרה מידי פעם אני אוכל מתוק ואז מזריק אפידרה כדי להתאזן אני רוצה לדעת איך מחשבים למשל גלידה מול האינסולין

שלום עודד בכדי לחשב 'גלידה מול אינסולין' יש ללמוד חישוב ספירת פחממות. בדרך כלל ניתן למדוד זאת אצל דיאטנית המתמחה בטיפול בחולי סוכרת. הרעיון הוא שעבור כל מנת פחממה מקצים ערך של מספר יחידות אינסולין ש'ינטרל' את עליית הסוכר בעקבות אכילת הפחממה. בנוסף ניתן לתקן לערך האינסולין ההתחלתי. הערכים משתנים בין חולה לחולה, סוג האוכל, שעות היום ועד. מתחילים בערך מסויים ומתקנים לאט עד שמגיעים לערך הנכון. הדבר דורש כמובן מדידות מרובות לאורך היממה ומעקב הדוק אחר התזונה- שעות, כמויות ותוכן. במקביל תוכל ללמוד על גופך- ניתן למדוד את הסוכר לפני ואחרי אכילת סוג אוכל מסויים ומתן מינון מסויים של אינסולין ולראות לפי זה האם המינון התאים למזון. אני ממליץ לך להוועץ בדיאטנית סוכרת וברופא הסוכרת שלך בכדי לעבור הכשרה מעשית בנושא.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול