ערכי העמסת סוכר וסכרת הריון

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

08/07/2012 | 13:10 | מאת: לילך

היה לי הריון עם סוכרת בעבר ונזקקתי לאנסולין לשם איזון. לאחר הלידה- העמסת סוכר תקינה ועכשיו אני שוב בהריון ובמעקב במרפאת סוכרת. הסתכלתי בטווח הערכים התקין של תוצאות בדיקת העמסת סוכר בהריון באנטרנט בזמן צום עד 105 לאחר שעה עד 195 לאחר שעתיים עד 165 לאחר שלוש שעות עד 145 לא ברור לי למה אם יש לי ערך של 140 אחרי שעה אני צריכה להזריק אנסולין ואני מוגדרת כסובלת מסוכרת הריון. אם לפי הטווח הנורמלי זה עד ערך של 195? אף אחד לא בודק גם בדיוק את ריכוז הסוכר שאני אוכלת בזמן הארוחה. hb1c יצא בטווח הנורמה. הערכים הגבוהים ביותר שאני מגיעה אליהם שעה אחרי ארוחה בלי הזרקת אנסולין- 170 וזה קורה בתדירות נמוכה באכילת מאכלים מסויימים מאוד, רוב הזמן הערכים נעים בין 120-140 כשעה אחרי ארוחה. עד כמה מצבי גרוע? למה טווח הערכים הוא שונה בבדיקה ביתית באישה שכבר עברה סוכרת הריון?

10/07/2012 | 20:49 | מאת: לילך

היא גילתה אתמול שיש גלוקוז בשתן. מה זה אומר?- אם באותו זמן ערכי הסוכר שלי בדם היו בטווח הנורמה?

11/07/2012 | 08:59 | מאת: לילך

שלום ד"ר אלדור, אני אשמח לשמוע ממך תשובה מקצועית למה מתייחסים באופן שונה לנשים עם סכרת הריון בעבר לגבי טווח הערכים התקין (כבר מתחילת ההריון) בהשוואה לאישה שעושה העמסת סוכר בפעם הראשונה? כי מצד אחד אני שמחה שאני נמצאת תחת השגחה קפדנית אבל מצד שני אני באמת מעוניינת לדעת עד כמה מצבי חמור.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול