האם הסוכרת נעלמה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/07/2012 | 23:40 | מאת: דנה

אובחנתי כסוכרתיתלפני כמה חודשים בת 43. בהתחלה 140 סוכר a1c-6.7 . כעבור 3 חודשים ששומרת ירדתי 10 ק"ג ולוקחת מטפורמין בערב a1c כרגע 5.6 בבוקר בצום 95-100 שעתיים אחרי אץ צהריים בדרכ 85 -95 בלילה שעתיים אחרי אוכל הסוכר תמיד יותר גבוה 110-120 מדוע יש הבדל בערכים בלילה? האם לפי התוצאות אפשר לומר שהסכרת נעלמה ? מה צריך לעשות שלא תחזור? האם כדאי לטפל בי בזריקות קראתי מחקר שממלצים לתת זריקות אינסולין כבר בהתחלה עליי לציין שסובלת מעודף משקל אבל ממשיכה בדיאטה כולסטרול ולחץ דם תקינים.

שלום דנה הירידה במשקל הובילה לאיזון משמעותי של ערכי הסוכר בדם. לאורך היממה לפעמים עולים ערכי הסוכר בצורה פיזיולוגית (ולכן הערכים המעט גבוהים יותר בערב). למרות הערכים ה'תקינים', הסוכרת אינה נעלמה , אך היא מאד מאוזנת. במידה ותעלי במשקל,לא תקפידי על פעילות גופנית וכד'- הסוכרת תחזור. הופעת מחלת הסוכרת מהווה סוף של תהליך מחלה בגוף שבסופו ערכי הסוכר עולים. חשוב להבין שלא מבריאים מהמחלה אלא מורידים בצורה משמעותית את הסיכון לפתח את סיבוכיה במידה ומצליחים לאזן אותה. במידה ומצליחים לשמור על רמות סוכר תקינות לאורך זמן, הסיכון לסיבוכים יורד בהתאם ומתקרב לסיכון שקיים באוכלוסיה הכללית (כאילו לא חלית בסוכרת). טיפול בזריקות אינסולין בתחילת המחלה עשוי לפעמים להועיל באיזון לאורך זמן. מאידך , במידה והצלחת להתאזן בעזרת דיאטה וירידה במשקל- גם זה יעיל. בכדי שהסוכרת לא תצא מאיזון, יש להמשיך בשינוי המשמעותי באורחות חיים (דיאטה ופעילות גופנית) , להמשיך בטיפול התרופתי במעקב רופא סוכרת ולהמנע מגורמי סיכון אחרים (עישון). אני ממליץ לך להוועץ בכך גם ברופא הסוכרת העוקב אחריך ולברר כיצד תוכלי לשמור על רמת האיזון הטובה לאורך זמן.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול