סכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/07/2012 | 14:04 | מאת: לנה

אם לאחד מבני הזוג סכרת מסוג 1 והאחר בריא..יש מצב שהילדים יהיה גם? נולדים עם סכרת? מה האחוז?? ניתן לדעת בזמן ההיריון?? תודה רבה

שלום לנה הסיכון שבן של חולה סוכרת מסוג 1 יפתח סוכרת מסוג 1 בעצמו נע בין אחוזים בודדים ל10%. הסיכון מעט גבוה יותר מהעראות המחלה באוכלוסיה. רובם הגדול של הילדים שנולדו לחולי סוכרת מסוג 1 אינם מפתחים סוכרת מסוג 1 מעולם. הסיכון מעט נמוך יותר במקרים בהם האם חולה. בנוסף הסיכון מעט גבוה יותר במקרים בהם ההורה לקה בסוכרת בגיל צעיר במיוחד (גם במקרים אלו הסיכון נמוך יחסית). לא ניתן לזהות במהלך ההריון מי יחלה בסוכרת בעתיד. המחלה יכולה להופיע בכל גיל (גם בגיל 70). כאמור חשוב לזכור שברוב המקרים , מעל 90% מהילדים לא יפתחו סוכרת מסוג 1 מעולם.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול