תחילת סכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

22/06/2012 | 23:14 | מאת: מאיר

שלום אני בן 65, בדיקות הסוכר שלי בצום במשך 10 השנים האחרונות נעות בין 96 ל- 108 . בשלוש השנים האחרונות אני בודק במקביל A1C שנע בין הערכים 6.3 ל6.5 . בבדיקה האחרונה היה 6.4 וסוכר בצום 96 . אני שומר דיאטה ומשקלי תקין. ושאלתי: האם אני צריך להתחיל טיפול תרופתי כמו גלוקופז' או משהו אחר ? אשמח לקבל את עיצתך . אפילו על טיפול שלא בסל הבריאות בישראל . תודה מאיר

שלום מאיר הטיפול המומלץ כיום בטרום סוכרת הוא שינוי משמעותי באורחות חיים- פעילות גופנית יומית נמרצת והקפדה על משקל תקין. לגבי טיפול תרופתי ההמלצה היא שבמקרים מסויימים- ועל פי שיקול דעת רופא הסוכרת- ניתן לטפל במטפורמין (גלוקופג'). קיימים מחקרים אחרים המראים תועלת גם בשילוב תרופות אחרות(פיוגליטזון במינון נמוך)- ויתכן ובעתיד ההמלצה על טיפול בטרום סוכרת תשתנה. אני ממליץ לך להוועץ שוב ברופא הסוכרת שלך לגבי הצורך בגלוקופג'. יש להכניס לשיקול גם את השינוי בA1C לאורך השנים, רצון החולה ומידת הסיכון לסוכרת (סיפור משפחתי, אורח חיים, עודף משקל וכד'). בכל מקרה יש מקום גם לבדוק גורמי סיכון אחרים- למשל, את רמת הכולסטרול ואת לחץ הדם ולטפל בהם לפי הצורך .

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול