הזרקה רבת שנים ותוצאותיה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

18/06/2012 | 09:06 | מאת: נירה גורן

אני מטופלת באינסולין מזה 47 שנה מגיל 6 בשנים כתוצאה מהזרקה רבת השנים נוצרו ברגלי ריכוזי שומן באיזורי ההזרקה עד למצב בו כמעט ולא ניתן להזריק באיזורים אלו ברצוני לדעת כיצד אפשר לשפר את המצב כדי להשיב איזורים אלו להזרקות

18/06/2012 | 13:48 | מאת: זק

אני ההיתי מזריק בבטן וקרה לי גם אותו הדבר,עכשיו אני מזריק בשוקים והשומן באיזור הבטן הולך ונעלם.

שלום נירה וזק המצב המתואר נקרא ליפודיסטרופי. בעבר, בסוגי האינסולין הישן הדבר היה נפוץ. כיום תוך שימוש בתכשירים ומיכשור חדיש הדבר נדיר יותר. אין טיפול מיידי לגושי השומן שכבר נוצרו.במקרים מסויימים הם יחלפו תוך מספר חודשים. חשוב לא להזריק אינסולין בגושים אלו כיוון שספיגתו עלולה להשתבש. ניתן למנוע הופעת גושים חדשים בעזרת שינוי אתרי ההזרקה באופן קבוע. קיימים חולים הנוטים יותר לפתח סיבוך זה- למרות הקפדה על שינוי באתר ההזרקה. אני ממליץ לך להוועץ ברופא ואחות הסוכרת שלך ולוודא עימם שטכניקת ההזרקה ומיקום ההזרקה נכונים וסוג האינסולין מתאים.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול