ריבוי אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

11/06/2012 | 10:43 | מאת: שלומית

בקר טוב לרופא! המוגלובין a1c 10.4 . מקבלת ויקטוזה, לוימיר,נובורפיד,גלוקופאז',ואקרבוז.כל זה מכין שאני לא מאוזנת, מקווה עכשיו עם השינוי הותוספות יהיה בסדר. נראה לי שאני מטופלת ביותר מדי תרופות, מה דעתך?האם ייתכן שיש צורך בכל זה?

שלום שלומית מרבית החולים נזקקים ליותר מתרופה אחת בכדי לאזן את סוכר הדם טוב יותר. את אמנם נוטלת תרופות רבות אך הרושם הוא שהגעת לטיפול זה לאחר ניסיונות לא מוצלחים בפחות תרופות. ניכר שרופא סוכרת מטפל בך ועוקב אחרייך. כמו כן , שילוב תרופות אלו עשוי להשלים זה את זה - מחד הורדה יעילה של הסוכר ומאידך, תרופות העשויות לגרום לירידה במשקל ובכך לסתור את השפעת האינסולין הקצר (נובורפיד) על המשקל. שילוב תרופות זה צריך להעשות בזהירות ותוך מעקב הדוק של רופא סוכרת. אני ממליץ לך להוועץ גם ברופא הסוכרת שלך לגבי ריבוי התרופות שאת נוטלת. בחולים מסויימים, לאחר תקופת איזון סוכר הדוק, ניתן לשנות ולרדת במינון/מספר התרופות. כל זאת כמובן תוך מעקב הדוק של רופא סוכרת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול