סתירה בין תרופות

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

08/06/2012 | 14:58 | מאת: מישל

האם זה נכון שרפאגלניד אינו מתפקד עם זיפרקסיה אולונזפין מהניתן לעשות עם חולה סכרת מסוג 2 המזריק גם אינסוליןמקבל את שתי התרופות הנ"ל, אני לא מגיע לאיזון וחווה שינויים ברמת הסוכר לתשובתך אודה

שלום מישל זיפרקסה עלולה אכן לגרום לעלייה במשקל ואף לעליית סוכר הדם, סוכרת או יציאה מאיזון בחולה סוכרת ידוע. הטיפול ברפגליניד דורש לבלב פעיל ומתפקד- טיפול זה אינו יעיל בכל חולי הסוכרת. הגעה לאיזון בסוכרת הוא תהליך הכרוך בשינוי והוספת תרופות עד שמגיעים לשילוב הנכון בחולה. בנוסף בחולים המקבלים זיפרקסה, ניתן לשקול (במעקב הפסיכיאטר המטפל), החלפה לתכשיר אחר הגורם פחות לשינוי בערך סוכר הדם. אני ממליץ לך לפנות שוב לרופא הסוכרת שלך ולפסיכיאטר המטפל בך. מומלץ כי הם יוועצו זה בזה ויגיעו עימך לשילוב התרופות הנכון עבורך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול