ערכי סוכר

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

30/05/2012 | 23:43 | מאת: דנה

בת 42 לפני חודשיים אובחנתי כסוכרתית בדיקה בצום 140 -a1c 6.7 .מאז מקפידה על תזונה נכונה ולוקחת גלוקומין 1 ביום בערב. ירדתי 7 ק"ג יש לי עודף משקל גדול. בבדיקה שעשיתי אתמול סוכר בצום 112 a1c-5.6' האם צריך להמשיך גלוקומין? מה לגביי תזונה כמובן שצריך לרדת עוד הרבה במשקל אבל האם אפשר לשלב קצת יותר פחמימות ?

שלום דנה לגבי מטפורמין- ההמלצה היא להמשיך בטיפול בו בכל מקרה- גם כאשר החולה מאוזן. באנשים צעירים ובריאים אנו שואפים לA1C כמה שיותר נמוך (או בעצם בערכים תקינים לחלוטין). במקרים נדירים בחולים מאוזנים לאורך זמן הסובלים מהמטפורמין- ניתן לנסות להפסיקו- רק במעקב רופא סוכרת. לגבי המשקל-הירידה במשקל חשובה יותר מאופן הדיאטה. חשוב בכל מקרה להמנע מפחממות פשוטות . השפעת הדיאטה דומה בין הדיאטות המקובלות השונות - מה שחשוב הוא מידת הירידה במשקל עצמו. אני ממליץ לך להוועץ בנושא בדיאטנית ולבנות לך תפריט לירידה במשקל שתוכלי לעמוד בו לאורך זמן רב .

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול