האם אינסולין?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

21/05/2012 | 17:54 | מאת: אריק

בן 67. לחץ דם 145/92 A1C פחות מ 7. ממוצע בוקר 130-140. ממוצע שעתיים אחרי כל ארוחה (בוקר צהריים ערב) 130-140. על פני שנים ארוכות ה A1C נמוך ממה שניתן היה לצפות על פי המדידה. מטופל בשני ג'נואט, וכדורים להורדת לחץ דם. האם לנטוס יכול לעזור כתחליף או כתוספת לטיפול הפומי?

שלום אריק הבדל בין רמת A1C לבין מדידת הסוכר עשויה לנבוע ממספר סיבות. סוגים שונים של אנמיה עלולים לגרום לA1C גבוה או נמוך מהצפוי. כמו כן אי ספיקת כליה ועד. בנוסף לפעמים מסתמכים רק על ערך הסוכר בבוקר- (מעט גבוה) ולא מודדים את הסוכר לאורך היום (שעשוי להיות נמוך). מחקרים הראו שבחוסר התאמה בין מספר מדידות ביום לבין הA1C, הA1C היה המנבא הטוב יותר לרמת הסיכון. מאידך- כל מקרה לגופו וההחלטה האם לטפל ולהוריד את ערך הסוכר המעט גבוה בבוקר צריכה להתבסס על צרכי החולה ואופי מחלתו . טיפול בלנטוס במצב זה עשוי להוריד את רמת הסוכר בבוקר, אך לא ברור שהדבר נחוץ. אני ממליץ לך להוועץ בנושא ברופא הסוכרת שלך. בנוסף ניתן לשקול טיפולים נוספים כמו הוספת טיפול בפיוגליטזון או החלפת הג'נואט למטפורמין וויקטוזה. בכל אלו ניתן לדון עם רופא הסוכרת וכאמור, אין הדבר אומר כלל שצריך לטפל בערך הסוכר המעט גבוה בבוקר. ההחלטה היא לבסוף של רופא הסוכרת שמכיר אותך ועוקב אחריך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול