טיול עם אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

04/05/2012 | 12:51 | מאת: שמואל

רופא נכבד. האינסולין התברר כתרופה הטובה ביותר המביאה לאיזון טוב-טוב יותר מכל תרופה אחרת ויחד עם זאת מתירה מעט לחולי הסכרת את הרסן ומתירה מעט מן האסור. אך עם זה עדיין לא התנסתי בנסיעה לחו"ל מאז החילותי להיות מטופל באינסולין. הנני "אינסוליני" חדש והנני מבקש ממך להדריך אותי כיצד עליי לנהוג בחו"ל עם האינסולין אותו הנני לוקח מן הארץ? כיצד לשמר אותו? האם הנני צריך להיות צמוד לצידנית עם קרחונים? או אולי בתקופת שהותי בחו"ל אני יכול להשתמש לתקופה קצרה של שבועיים לערך עם ממריצי לבלב כמו "אמריל" או "גליבטיק" וזה יתן את התשובה? מודה מראש לתשובתך המלומדה.

שלום שמואל אני ממליץ לך לעבור הדרכה מסודרת בנושא אצל אחות סוכרת בקופת חולים. בקצרה- מומלץ בחול להמשיך את הטיפול שנטלת בארץ ולא לשנות יותר מדי. יש לקחת את האינסולין עמך למטוס ולא לשלוח במזוודה ( בכדי שלא יקפא). עדיף שאינסולין יהיה בקרור אך במידה והדבר לא אפשרי, טמפרטורת החדר תשמר אותו לתקופה (כמובן לא להשאירו ביום חם במכונית וכד'). פרט לכך מומלץ גם להביא את הציוד למדידת סוכר ולעקוב במהלך החופשה. ניתן לקבל אישור מקופת חולים על המחלה גם באנגלית לקראת הנסיעה. אחות סוכרת תוכל לעדכן אותך בכל הפרטים הקטנים. טיול מהנה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול