תופעות לוואי של אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/04/2012 | 21:24 | מאת: תמי

דר' שלום רב, אמי בת 73 וחולה בסכרת סוג 2 כבר 40 שנה אבל רק בשנה וחצי האחרונות היא החלה להשתמש באינסולין שנקרא levemir מידי פעם מעלים לה את המינון של האינסולין ברצוני לשאול איזה תופעות לוואי מופיעות לאחר שימוש ארוך טווח באינסולין במיוחד במקרים שכעבור זמן מסויים צריך להעלות את המינון ? תודה תמי

שלום תמי תופעות לוואי ארוכות טווח של שימוש באינסולין בכלל הן נפילות סוכר ועלייה במשקל. מאידך, לבמיר שייך לקבוצת האינסולין הבזאלי החדיש שגורם לפחות עלייה במשקל ונפילות סוכר בהשוואה לתכשירים אחרים. מינון האינסולין מותאם לחולה ועלייה במינון נעשית כאשר ערך הסוכר המושג גבוה מהערך המטרה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול