לנטוס או ויקטוזה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

02/04/2012 | 13:55 | מאת: שי

שלום, הנני חולה סכרת סוג 2 . ברצוני לשאול האם ויקטוזה עדיף על לנטוס מאחר והויקטוזה גורם למיטב ידיעתי גם לירידה במשקל שבהחלט יכולה לעזור לי, כמי שסובל גם מלחץ דם. כמו כן, איני מבין מדוע הרופא האנדוקרינולוג שלי ,מסרב לתת לי לנסות את הויקטוזה בתודה : שי

שלום שי ויקטוזה יעילה בעיקר בהורדת רמות הסוכר לאחר האוכל, עם תרומה קלה להורדת הסוכר בצום. מאידך לנטוס יעיל יותר בהורדת רמות הסוכר בצום. בנוסף בכדי שויקטוזה יהיה יעיל, הלבלב צריך להיות מסוגל להפריש אינסולין. מאידך, לנטוס יעיל גם בחולים שאינם מסוגלים להפריש אינסולין כלל. חולים מסויימים נהנים מויקטוזה ובאחרים התרופה אינה יעילה כלל. אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת המטפל בך בכדי להבין את שיקוליו בבחירת לנטוס על פני ויקטוזה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול