AC1

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

22/03/2012 | 11:04 | מאת: ליאת

אני בת 44 חולה הרבה 4 שנים בבסוכרת בעל עודך משקל רציני. ונראה ששום כדור כבר לא עוזר והבנתי שאני אצטרך לקחת אינסולין ארוך טווח מכיוו שהמוגלוביו מסוחרר עלה ל 12.5 השאלה שלי איזה מהאינסולין פחות גורם להשמנה. והאם האינסולין הוא הגורם להשמנה או התאבון שהוא עושה ?? שאלה נוספת שמעתי שבמידה ויש התחלה של תאי סרטן בגוף אז האינסולין גורם לזה שהמחלה תתפשט יותר מהר האם זה נכון ??

שלום ליאת האינסולין הבזאלי החדיש (לדוגמא לנטוס או לבמיר), בדרך כלל גורמים לפחות השמנה בהשוואה לסוגים הישנים יותר או לאינסולין מהיר פעולה. טיפול באינסולין עלול לגרום לעלייה במשקל גם כחלק מתכונותיו כהורמון המעודד גדילה וגם כיוון שהוא עלול לגרום לארועי נפילות סוכר- המעלים את התאבון. ניתן למנוע את העלייה במשקל על ידי הקפדה על דיאטה בזמן הטיפול. לגבי אינסולין וסרטן- לא הוכח קשר ואין כל המלצה לא לטפל באינסולין. מחקרים הראו שחולי סוכרת נמצאים בסיכון מוגבר ללקות בסרטן בלא קשר ברור לטיפול.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול