אחרי ניתוח לפרוסקופי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

28/05/2012 | 19:12 | מאת: אורה

שלום, רציתי לשאול לגבי ניתוח זעיר פולשני של מיומה גדולה (שבעה ס"מ) בקיר הרחם. מניסיונך, כמה זמן לוקח להתאושש מניתוח שהולך כמצופה בלי שום הסתבכות ובעיות? אני מתכוונת לחזרה מלאה לפעילות פיסית ולדעיכה מוחלטת של כאבים. תודה רבה.

עליך לברר שאלה זו עם הרופא/ה המנתח/ת. הדבר תלוי במידה רבה במיקום השרירן, בעומק החדירה הנדרש אל דופן הרחם, ובמהירות ההחלמה שלך שהיא שונה מאישה לאישה. משך האישפוז בניתוח כזה ללא סיבוכים הוא מספר שעות וההחלמה בו מהירה יותר מאשר לאחר נתוח בפתיחת דופן הבטן. בד"כ חוזרות נשים לפעילות מלאה לאחר מספר ימים, אם ההסתייגויות הנ"ל תקפות. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות