מיומה ברחם.

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

18/05/2012 | 09:13 | מאת: דנית

שלום, בת 37 בריאה,נמצאת בשבוע 9 להריון(שלישי). לאחר בדיקת אולטרסאונד רגילה לבדיקת דופק העובר,הרופא ראה שיש מיומה ברחם בגודל 7.5 ס"מ. האם כדאי להפסיק הריון כדי לטפל במיומה? במידה ולא מפסיקים הריון האם קיימת סכנה לבריאות העובר? האם קצב הגידול של המיומה גבוה בחודשים מתקדמים ומה קורה אחרי לידה,האם המיומה מתכווצת?

קצב גידול השרירן בהריון מהיר יותר מאשר ללא הריון. יחד עם זאת חסרים פרטים כגון – האם ההיריון רצוי? מה היה גודלו קודם לכן? מה מיקומו. כללית אין הכרח בביצוע הפסקת הריון וניתן לעבור את ההיריון בשלום תוך מעקב רפואי מתאים. פרופ' תדיר

18/05/2012 | 09:45 | מאת: דנית

תודה על תשובתך המהירה. רק לאחר בדיקת האולטרסאונד גליתי שקיימת מיןמה ברחם, לפני כן לא ידעתי על קיומה לכן לא ידוע לי תוך כמה שנים היא גדלה, מה שכן אוכל לציין שהלידה (השנייה) הייתה ב-2005 ואז לא הייתה קיימת מיומה.הרופא ציין שהמיקומה של המיומה בקיר התעלה.לגבי ההריון, זו הייתה הפתעה אך כמובן רצוי... אודה לתשובתך.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות