רחם במרקם שרירני

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

13/07/2011 | 13:51 | מאת: חן

אני בת 40 אמא ל-3 בנות, בשלוש השנים האחרונות מחזור לא סדיר, בעקבות דימומים ובדיקת רופאה שבדקה את עובי הרירת שהייתה 20 מ"מ, קיבלתי כדורי פרימולט נור 2 כדורים ליום במשך 10 ימים,הדימום היה מסיבי מאוד הופניתי לעשות אולטראסאונד שנעשה ביום החמישי למחזור: רחם אורך: 78 מ"מ, עובי: 66 מ"מ, רוחב: 85 מ"מ וצויין מרקם שרירני (מונח קדמי, מוגדל)עובי רירית 10 מ"מ הדימום נפסק לאחר 10 ימים. מה אומרת הבדיקה? שחלות ימנית: 24*18 מ"מ שחלה שמאלית: 25*17 מ"מ לא נצפה נוזל חופשי בדוגלס, הבדיקות ההורמונליות תקינות

מרקם שרירני מעיד בד"כ על אי סדירות בדופן הרחם תוך חוסר יכולת לראות שרירן מוגדר. הדבר מחייב מעקב תוך בחינת החלופות לפי דיוק האבחנה פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות