האם מאוחר מידי?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

05/02/2009 | 11:13 | מאת: רונה

שלום! אני בת 52 וסובלת כל השנים ממחזורים כבדים וכואבים (יש לי שרירן קטן תוך-דופני 24 מ"מ). בשנה וחצי האחרונות מחזורים לא סדירים עם דימומים כבדים ביותר. כמו כן אני סובלת מאנמיה המטופלת בכדורי ברזל. נעשו לי בדיקות מקיפות כולל פיפל שנמצאו תקינות. עד עכשיו המצב לא טופל, ורק לפני שבועיים נטלתי לראשונה דופסטון בעצת הרופא למשך 10 ימים, ואכן המחזור הגיע, אך ללא שינוי בכובד הדימום ואפילו יותר. הוצע לי גם להתקין מירנה. האם לנוכח הדימום הכבד יש טעם להמשיך בטיפול התרופתי? האם במצבי ייתכן והתקנת מירנה תהייה יעילה יותר? תודה רבה!

רונה, קשה לדעת מתאור הדברים אם הדמם מקורות בשרירן או מסיבות אחרות. האם מדובר במצב טרום "גיל מעבר" או שיש מעבר לכך. בכל מקרה ספק אם מירנה (התקן תוך רחמי משחרר הורמונים) הוא התפרון לבעייתך, בוודאי לא כפתרון ראשון. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות