הדבקויות?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

29/01/2009 | 08:46 | מאת: ליאת

בוקר טוב, שאלתי הייתה מה הם הדבקויות שיכולות להיגרם אחרי ניתוח להוצאת שרירן בבטן פתוחה ואיך אפשר למנוע את זה ? הכוונה מה זה בכלל המושג הדבקויות במקרה הזה?

ליאת, שאלה מצויינת ולא שכיחה. הדבקויות הן תהליך נורמלי של הגוף ליצירת רקמת צלקת. כפי שפצע עור מגליד ונוצרת צלקת כך גם רקמות פנימיות. מדובר במנגנון הגנה למניעת פיזור זיהום וכיוב'. אולם בניגוד לריפוי פצע עור אשר בו הצלקת מגינה על הגוף, בהווצרות צלקות ברקמות פנימיות (כגון בין לולאות מעי לרחם, או לחצוצורת, שחלות ואברי בטן ואגן אחרים) ההדבקויות עלולות לגרום לפגיעה במיבנה האנטומי התקין ופגיעה בפוריות עתידית. יש דרכים להקטין סכנה זו במהלך ניתוח והחשובה שבהן היא מודעות הרופא/ה המנתח/ת לסכנה שו אצל נשים בגיל הפיריון והפחתה ככל שניתן מפגיעה ברקמות חיוניות. יש דרכים נוספות להפחתת הווצרות הדבקויות, אולם מודעות הצוות המנתח היא אולי החשובה מכל. יש גם מרכיב אישי של תכונות גוף השונות מאישה אחת לשניה. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות