יחסי מין

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/01/2009 | 18:11 | מאת: ליאת

ערב טוב, אני צריכה לעבור ניתוח לכריתת מיומה גדולה בפתיחת בטן (מיומה על גבעול) שאלתי אחרי כמה זמן ניתן לקיים יחסי מין (לא על מנת להיכנס להריון) ובכלל אחרי כמה זמן ניתן לחזור לפעילות רגילה מבלי לגרום נזק לגוף הכוונה לפעילות גופנית/ הליכה

ליאת, הנחיות הקשורות למהלך לאחר ניתוח הינן פועל יוצא של מהלך הניתוח, קרי, מיקום השרירן, רוחב הגבעול (כדבריך, מדובר בשרירן על גבעול, ולמי מהקוראות אשר אינה יודעת למה הכוונה? ראו הסבר בקישור הבא... http://www.doctors.co.il/xID-7731,xCT-792,m-Doctors,a-Article.html שרירן מס' 4 ברישום) וכפועל יוצר מכך, גם עומק החדירה של החתך אל שכבות הרחם. ניתוחים כגון אלה (שרירנים גדולים בפתיחת בטן) נעשים בד"כ בחתך רחבי מוך. זה מאפשר חזרה לפעילות מהירה יותר, אולם לעיתים קיימת מגבלה בשרירנים מאד גדולים. ודאי תקבלי הנחיות מהמנתח/ת. בהצלחה, פרופ' תדיר

27/01/2009 | 19:48 | מאת: עוד שאלה...

תודה על התשובה המהירה ושאלה נוספת אחד מהסתבכויות של ניתוח כזה (כפי שהוסבר לי)הם הדבקויות של הרחם אתה יכול בבקשה להסביר לי מה זה אומר ואיך אפשר למנוע את זה? תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות