בדיקת דופלר

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

19/01/2009 | 18:03 | מאת: רויטל

שלום.אני רויטל בגיל 48 בבדיקת אולטרסאונד וגינלי שעשיתי הרופא ראה (וגם אני)משהו שנראה כמו חור שחור עם מחיצה קטנה ברחם (בגודל 18 מ"מ). כיוון שבשביל הרופא שלי זה היה ממצא נדיר הוא שולח אותי לדופלר. שאלותיי,האם ידוע לכם על מקרה דומה?מה זה יכול להיות?ומהי בדיקת דופלר?האם הבדיקה כואבת? והאם זה לא ממצא דחוף ומדאיג? תודה

רויטל, "חור שחור עם מחיצה קטנ"ה אינן בהכרח הגדרות רפואיות עליהן ניתן לבסס אבחנה. בדיקת דופלר נועדה לבחון נוכחות של כלי דם וזרימת דם החורגת מגבולות הנורמה. מקור המילה דופלר הוא על שם ממציא השיטה (קריסטיאן דופלר) אשר תאר בשנת 1842 את השינויים בתדירות גלי קול העוברים בין מדיום שונה. השיטה משמשת ברפואה לאיבחון רקמות שאינן תקינות ואשר אספקת הדם שלהן שונה מהנורמה. ספק אם בדיקת הדופלר תענה על השאלה מה הוא החור השחור אולם אין בדברים אלה לשנות מהמלצת הרופא אשר בהחלט ייתכן שהיה הגיון רפואי בהמלצתו. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות