שרירנים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/05/2010 | 02:18 | מאת: צביה

אני בת 44 וגילו אצלי לפני חודש שלושה שרירנים. אני נוטלת גלולות למניעת הריון בשם יסמין. כעבור חודש, לאחר דימום בין שלושה ימים הגעתי לבצע אולטרא סאונד וגילו לי חמישה שרירנים. האם ניתוח להוצאת השרירנים הוא הפיתרון? אם לא אז מה הפיתרון. תודה רבה

צביה, צר לי על כי אין בשאלתך אף לא קצה חוט העשוי לסייע במתן מענה ראוי. ההחלטה כיצד לטפל בשירירני רחם הינה פועל יוצא של מגוון רחב של נושאים אשר אף לא על אחד מהם (פרט לציון גילך כמידע חשוב) מצויים פרטים בשאלתך. כפי שניתן לראות בקישור המצורף ... http://www.doctors.co.il/ar/7731/%D7%97%D7%93%D7%A9%3A+%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D+%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%A0%D7%99+%D7%A8%D7%97%D7%9D וגם בקישור נוסף ... http://www.doctors.co.il/ar/9358/טבליות+ואגינליות+לטיפול+במיומות יש פתרונות רבים אשר אינם בהכרח ניתוחיים, אולם ההחלטה עליהם הינה פועל יוצא של מידע כגון סימפטומים (דימומים? אנמיה? כאבים? ויותר מכל, מיקומם המדוייק בשכבות הרחם). הדבר היחיד שאוכל להמליץ בשלב זה הוא להמנע במידת האפשר משימוש בגלולות למניעת הריון אשר מכילות הורמונים (אסטרוגן ופרוגסטרון) אשר עלולים לגרום לשרירני רחם ... לגדול. מדובר בגידול רחם אשר גדל בד"כ בגלל שילוב של אסטרוגן ופרוגסטרון. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות