להבין הבחנת רופא

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

01/01/2009 | 17:15 | מאת: יעל

שלום, נמצא לי שרירן רינטראמורלי נושק לרירית הרחם בקוטר 5/5.7, עושר כלי דם בתוכו. שחלות תקינות. התבקשתי ללכת לעשות בדיקת הסטרוסקופיה ודגימה של רירית הרחם או ביופסיה. ב בסוף ההפניה הרופא הוסיף, "האם השרירן ניתן לכריתה חלקית? מדובר בגדילה מהירה". שאלתי בנושא הבדיקה: 1. האם מדובר על הסטרוסקופיה אבחנתית או כרורגית? 2. מה משך הבדיקה? 3. האם היא כואבת? לפני 5 חודשים ילדתי (אני בת 31) בלידה טבעית. יש לי פוביה קשה ממחטים ומזרקים, ולכן אני מנסה להפחית חששות. תודה.

שרירן אינטרה-צורלי הנושק לרירית הרחם משמעותו שרירן אשר חלקו נמצא בתוך דופו שריר הרחם וחלקו בולט את תוך חלל הרחם. על מנת להבין את משמעות המיקום תוכלי לעיין ברישום המצוי במאמר הבא: http://www.doctors.co.il/xID-7731,xCT-792,m-Doctors,a-Article.html כלומר, שרירן מס' 3 ברישום מס ' 1. ההיסטרוסקופיה שהוצעה לך היא נתוחית ולא אבחנתית. גם אם מדובר בלקיחת ביופסיה, (ולא ברור לי מדוע יש צורך לקחת ביופסיה? מה שצריך זה לכרות את המיומה) גם אז מדובר בהיסטרוסקופיה נתוחית. בדיקה זו נעשית בחדר נתוח ונמשכת כמחצית השעה. השאלה החשובה היא מה מידת החדירה של השרירן אל דופן הרחם ועד כמה הוא רחוק מחלקו החיצוני של הרחם. לכך יש משמעות הן באשר לבטיחות הפעולה והן באשר לפוריות העתידית. בהצלחה, פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות