ניתוח או לא

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

01/04/2010 | 00:35 | מאת: גלית

לילה טוב.יש לי מיומה של 9 ס"מ קוטר.אני מעוניינת בהריון נוסף לאחר 2 לידות.המיומה מעוותת את חלל הרחם,והומלץ על ניתוח.בוועדת הניתוחים,הרופאה אמרה לי שמיקום המיומה בדופן הרחם ובולט לחלל הרחם-עלול לגרום לדימום מסיבי תוך כדי הניתוח,וכדאי לי לשקול זאת היטב היטב.אז אני מתלבטת האם כדאי לי לבצע ניתוח?כמו כן לאחרנה החלו לי כאבי גב תחתון והפרשות מרובות .האם יש קשר?ובקיצור האם כדאי לנתח???תודה

מיומה בגודל 9 ס"מ אינה קטנה ונראה כי טיפול מחויב המציאות, במיוחד אם יש גם חשש בהמיומה מעוותת אל חלל הרחם. העדר טיפול עלול להחמיר את גודל הפגיעה ברחם. הגדרה מדוייקת יותר של מיקום המיו8מה עשויה לסייע בבחירת הטיפול אשר ימזער נזק לרחם ויתקן ככל שניתן את תיפקודו לצורך הריון נוסף. בהצלחה פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות