דימום שמתמשך שנים איני יודעת כבר מה לחשוב

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/02/2010 | 18:32 | מאת: יקרה

בת 44 אם ל-5 ילדים עבר של 5 לידות קיסריים מיום הלידה הראשונה שהייתה 1998 המחזור שלי מתארך ל-14 יום עשיתי את כל הבדיקות של אולטראסאונד, לקחתי כל סוגי גלולות שונים ולא עזר, התקן רגיל ,ולאחר מכן החלפתי להתקן מירנה שאמרו לי שיעזור לעצור את הדימומים ולא עזר דיממתי עם ההתקן מירנה ללא הפסקה במשך שנה וחצי. בשנת 2008 ילדתי תאומות בניתוח קיסרי מלווה בקשירת חצצרות מפני שחשבתי שזה האמצעי היחיד שלא אוכל להכנס להריון מאחר שכל הגלולות לא היו טובים בשבילי במאי 2009 עברתי ביופסיה של רירית הרחם ויצא תקינה, לאחר הלידה האחרונה עברתי פאפ שיצא תקין ולכן הוחלט לתת לי זריקה דפופרוורה להפסקת המחזור מאחר שכל הזמן אני רואה אותי במחזור, טיפול ראשון של הזריקה היה ב-12.01.10 שחשבתי שיעזור לי והנה קיבלתי בתאריך ה-30.01.10 ועדין לא הפסיק לי אומנם המחזור חלשלוש אך אני מודאגת לסיבתו הרופאת נשים שלי הפנתה אותי היום ל- אולטראסאונד להמשך בירור סיבת הדמם המתמשך והנה התוצאות: רחם:אורך-42מ"מ,עובי-46מ"מ,רוחב42מ"מ,מרקם- שרירני,הערות:בקיר האחורי של הרחם ניצפה אזור היתנזלות בקוטר 10 מ"מ. עובי רירית הרחם- 8 מ"מ הערות רירית סדירה, לא הומוגנית. שחלות: שחלה ימנית 24מ"מ * 18 מ"מ הערות:בתוכה ניצפה זקיק בקוטר 13 מ"מ. שחלה שמאלית: 19 מ"מ * 13 מ"מ הערות בגודל ומרקם תקין דוגלס: ללא נוזל הייתי רוצה לדעת מה תוצאות ה-U.S מה זה מרקם שרירני והאם זריקה דפופרוורה תיגמול אותי מהמחזורים, והאם הבדיקה בסדר מצפה לתשובה

מרקם שרירני משמעותי שיש לך מיומות (שרירני רחם) וזו קרוב לוודאי הסיבה לכל אותן בעיות שאת מתארת. הדפופרוורה הוא הורמון פרוגסטרון אשר אמור להפחית את הדימום ךזמן קצר אבל ממש אינו טיפול לבעיה ממנה את סובלת. למיומות יש מגוון רחב של טיפולים, חלקם כירורגיים וחלקם אחרים ואותם ניתן להציע לאחר שמוגדר היטב היכן השרירנים ומה הסבל שנגרם מהם. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות