רחם שרירני?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

24/01/2010 | 18:00 | מאת: ציפי

לאחר כאבים באזור השחלות גילו באולטראסאונד וגינלי מרקם שרירני. אורך 60 מ"מ עובי 49 מ"מ רוחב 62 מ"מ. מרקם שרירני. עובי רירית הרחם 5.7 מ"מ. מה זה אומר? בנוסף בשחלה ימין 33 מ"מ*31 מ"מ בתוכה ממצא ציסטי צלול בילקולרי 26*26. אם תוכל להסביר בעברית קלה אשמח

בעברית קלה, הממצאים המתוארים בבדיקה זו חסרים. מרקם שרירני משמעותו שיש כנראה מספר שרירנים בגוף הרחם, אך אין כל התייחסות מפורטת יותר באשר לגודלם או מיקום. המימדים שאת מציינת (אורך 60 מ"מ עובי 49 מ"מ רוחב 62 מ"מ ) הם של הרחם עצמו אך כאמור, אין מידע על השרירנים ולכן גם לא נתן לאמר דבר על הצורך או אי הצורך בטיפול כלשהוא. העובדה שיש ציסטה קטנה בשחלה אף היא אינה מסייעת בהמלצה טיפולית או אחרת, ומאחר ואין גם פרטים על גילך, או כל פרט רפואי אחר המשלים תמונה זו, אזי לא ניתן להוסיף דבר נוסף כהסבר כללי או כייעוץ אישי. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות