דימום

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/12/2008 | 08:04 | מאת: אתי

שלום רב, ביקרתי אצל רופא נשים בעקבות דימום לא סדיר. מחזור אחרון ב-26.11.08. לא נוטלת גלולות, בדיקת הריון (ביתית) שלילית. לא היה הריון בעבר. הממצאים של הרופא לא ממש ברורים לי ואשמח אם תוכל לעזור לי להבינם עד שאעשה את הבדיקות שביקש. "יש דמם, צוואר נראה תקין, תגיע לבדיקת פאפ רחם, מגדל (מה זה?) לא נמוש, ממצא טפולתי (מה זה?). בבדיקת סונאר ברחם מס' שרירנים, רירית מעובה, אולי ממצא. מימין שחלה עם ממצא ציסטי". באבחנה שלו הוא גם כתב שבוע הריון: 3.1 - אני לא בהיריון, לפי הבדיקה הביתית שעשיתי, מה זה אומר??? בנוסף, הפנה אותי לדופלר אגן - מה זה דופלר אגן?? אני אמורה לעשות את הבדיקה רק אחרי מחזור שאמור להיות עוד כשבוע, בינתיים אני די מתוחה והוא לא ממש טרח להסביר לי כששאלתי שאלות.... אשמח אם תוכל להבהיר לי את הדברים. בתודה מראש, אתי.

אתי, קשה להבהיר דברים על סמך חלקי מידע, ואולי טעויות בהגדרה, אולם אנסה: דמם: היכן? מצואר הרחם? מחזור? פאפ: משטח צואר רחם כבדיקה מונעת לתהליכים טרום סרטניים בצואר. חשוב לבצע מידי כשנה בכל מקרה. מגדל: ספק במה מדובר. אין דבר כזה. שרירני רחם: מיומות. יתכן כסיבה לדימום. תוכלי ללמוד עליהם ב.. מה זה בכלל...http://www.myoma.co.il/html/ma.htm רירית מעובה: רירית הרחם. בבדיקת אולטרה-סאונד מגדירים את העובי - המשתנה על פי ימי המחזור. שחלה עם מבנה ציסטי: על ההבדל בין ציסטה למיומה תוכלי ללמוד מהרישום הבא: http://www.myoma.co.il/html/hevdel.htm שבוע הריון 3.1 - דרך בה נוהגים אופאים להגדיר גודל רחם בהשוואה לשבוע הריון דופלר אגן: בדיקת זרימת דם בכלי הדם באגן. ולמושגים כלליים תוכלי לעיין במילון מונחים לרפואת נשים: http://www.myoma.co.il/html/milon.htm מקווה שהדבר נעשה יותר ברור. בהצלחה, פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות